Dansk Tamrotte Forum

Samlingsstedet for tamrotte ejere i Danmark
Dato og tid er man jul 22, 2019 11:08 pm

Alle tider er UTC + 1 time [DST ]
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 2 indlæg ] 
Forfatter besked
Indlæg: lør jul 25, 2015 3:55 pm 
Offline
3 Stjernet Rottemedlem ***

Tilmeldt: tors maj 09, 2013 7:56 pm
Indlæg: 153
Geografisk sted: Esbjerg, VestJylland
Hejsa, hvordan sammenfører man bedst én ældre rotte til en gruppe? Er det bedst at den møder alle på en gang? Eller er det bedst den møder alfaen? Eller hvad fungerer egentlig bedst?

Med unger, plejer jeg at lade dem alle mødes, gerne ved en stooor tallerken med mad/havregryn, så de kan spise sammen og lære hinanden lidt, men dog stadig have afstand til hinanden. Samtidig plejer jeg at holde min hånd ved tallerkenen, så de kan se, JEG er der og holder øje med dem! ;-) Men også så jeg er klar, skulle der være optræk til noget. Men en ting er unger.... Kan man gøre det samme med ældre rotter?

Erling.


Top
 Profil  
 
Indlæg: lør jul 25, 2015 11:31 pm 
Offline
DTF Forum Medlem
Brugeravatar

Tilmeldt: tirs feb 25, 2014 6:51 pm
Indlæg: 35
Geografisk sted: Danmark
Jeg tror det kommer meget an på ens gruppe og rotten man tager imod.
Da jeg modtog Safran herhjemme, og hun skulle introduceres startede jeg med at lade hende møde en af de midterste i hierakiet, som plejer at være super sød ved unger. Da der ingenting var, og de lå og puttede sammen efter 10 min. satte jeg en mere ud, og her var der heller ingen problemer. Jeg havde stillet et bord op bag min sofa hvor de mødte hinanden, hvor der var et bur fyldt med hængekøjer. Ideen var her, at det ikke lugtede af nogen, og derfor ikke var "nogens", og så satte jeg ellers bare alle tøserne ud på sofaen, og der gik ikke længe før de alle lagde sig ind i en hængekøjede og guffede på et par hundekiks. Dog vidste jeg også at Safran var meget mild og blid, så jeg var sikker på hun ret hurtigt ville underkaste sig. Så kombinationen af det og hvor pænt de plejer at tage imod unger i min flok, hvor de er ret stabile i forhold til hieraki gjorde at det var den optimale løsning for os :)

Mon ikke du kan tage en ud af gangen, og så evt. kombinere det med en tallerken fyldt med guf? Jeg tænker den bare ikke skal står der først, da jeg godt kan forestille mig det kan give lidt fnidder, det syntes jeg i hvert fald ofte skyldes mad herhjemme. Så kan du evt. vente til at de har snust til hinanden og virker til at acceptere hinanden, før du sætter tallerkenen ned til dem.

_________________
Den bedste lyd i verdenen er gnasken af tænder

http://eifosrotter.weebly.com/


Top
 Profil  
 
Vis indlæg fra foregående:  Sorter efter  
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 2 indlæg ] 

Alle tider er UTC + 1 time [DST ]


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 2 gæster


Du kan ikke skrive nye emner
Du kan ikke besvare emner
Du kan ikke redigere dine indlæg
Du kan ikke slette dine indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer

Søg efter:
Hop til:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Danish translation & support by Olympus DK Team